Blidaru Silviu

 
 
Autoportret, este realizat in tehnica mixta, ulei,acrilic si ready made pe sport panza pe sasiu. Dimensiunea compozitiei este de 100/100 cm. In acest autportret am incercat sa imi ilustrez cel mai de pret dar, ca o capcana. In fundal am adaugat interventii decorative cu motive traditionale din zona Branului prin care-mi evidetinez originea.
Contrastele Timpului, este realizata in tehnica acrilic pe support de panza pe sasiu.Dimensiunea compozitiei este de 105/135 cm. Aceasta lucrare face parte din proiectul de Licenta pe tema “Timpul”. In aceasta pictura am asociat un element copilaresc in antiteza cu o batrana aflata la final de varsta pentru a creea un contrast prin care evidentiez trecerea timpului.
Despre Bani 1 face parte dintr-o serie de lucrari pe aceasta tema. Compozitia este realizata in tehnica acrilic pe suport de panza pe sasiu. Dimensiunea compozitiei este de 100/70 cm. Compozitia ilustreaza banul, ca pe un trofeu valoros tinut in mana. Mana cu tot cu trofeu este mancata de un pradator din apele noastre de munte, iar in fundal regasim spectatorii care iau parte la acest festin.
 
Despre Bani 2 face parte dintr-o serie de lucrari pe aceasta tema. Compozitia este realizata in tehnica acrilic pe suport de panza pe sasiu. Dimensiunea compozitiei este de 100/70 cm. Compozitia ilustreaza radiografia organelor umane . Se poate observa in intestinul subtire, aproape digerata o moneda infima, o aluzie asupra faptului ca ne dam timpul pe bani putini.
Despre Bine si Rau face parte din seria de lucrari din cadrul proiectului de Disertatie. Compozitia este realizata in tehnica acrilic pe suport de panza pe sasiu. Dimensiunea compozitiei este de 100/150 cm. Compozitia ilustreaza lupta dintre cei doi poli: bine si rau, intr-o viziune copilareasca, in care balaurul este inocuit de un sarpe de jucarie, cavalerul de un soldatel de plumb, calul de o jucarie de plus si arma, singurul obiect cromatic, de o acadea.

Contrastele Timpului (gravura), este realizata in tehnica gravurii pe metal: acvaforte si acvatinta pe tabla de cupru, avand dimensiunea de 50/70 cm. Aceasta lucrare face parte din Licenta mea pe tema “Timpul”. In aceasta gravura am asociat un element copilaresc in antiteza cu o batrana aflata la final de varsta pentru a creea un contrast prin care evidentiez trecerea timpului. In fundal apare atmosfera spirituala in care este invaluita batrana.
Metamorfoza este realizata in tehnica acrilic pe suport de panza pe sasiu. Dimensiunea compozitiei este de 100/70 cm. Compozitia ilustreaza un craniu uman aflat intr-o contopire cu structuri vegetale.

 

 

 

Trecerea Timpului, este realizata in tehnica carbune pe support de panza pe sasiu.Dimensiunea compozitiei este de 100/70 cm. Aceasta lucrare face parte din Licenta mea pe tema “Timpul”. Compozitia reprezinta o reproducere-continuare dupa o fotografie realizata de artist. Fotografia este transpusa in alt mediu(carbine) in dorinta de a mari expresivitatea plastica. In aceast desen am incercat sa redau trecerea timpului din cadrul intim al batranei aflate la final de drum.
Gravura Dupa dealuri este realizata in tehnica acvaforte si acvatinta pe tabla cupru, avand dimensiunea de 20/30 cm. Compozitia reprezinta un rezumat asupra filmului romanesc “Dupa Dealuri de Cristian Mungiu”

Gravura Primavara este realizata in tehnica acvaforte si acvatinta pe tabla cupru, avand dimensiunea de 12/20 cm. Compozitia ilustreaza viata la inceput de drum, intr-o atmosfera monocroma.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/nahazeu/oneonone.ro/wp-includes/functions.php on line 4755